01.jpg
02.jpg
03.jpg

Maatregelen m.b.t. Covid-19 tijdens Winterseizoen 2020-2021

We ontvangen jullie graag voor een heerlijke wintersportvakantie!

Beste Wintergasten,

Ook komende winter streven wij er naar jullie een heerlijke wintersportvakantie te bezorgen!

Vanwege de huidige situatie rond het Corona Virus zullen we, in ieders belang, enige maatregelen moeten nemen op organisatorisch vlak. Hiervan willen we jullie graag vooraf op de hoogte stellen, zodat een ieder hier rekening mee kan houden. Afhankelijk van de situatie op het moment van aankomst, kunnen er nog veranderingen in de onderstaande maatregelen worden gedaan.

We willen iedereen vragen zich op de hoogte te stellen van deze maatregelen en hierin ook zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen.

Op deze manier hopen we er met elkaar een mooi winterseizoen van te maken!

Sportieve groet vanuit Tirol,    Marian en Margriet

 

MAATREGELEN Pension Busker:

Algemeen:

- Iedere gast moet tijdens het verplaatsen in de ruimte van het pension een mond/neusbedekking dragen. Zittend aan tafel en op de eigen kamer kan het mondkapje af.

- Personeel draagt contstant een mondkapje.

- Bij aankomst wordt een eigen verklaring over de gezondheidstoestand ingevuld door de gasten, ook wordt ieders lichaamstemperatuur gemeten.

- We zullen zoveel mogelijk ruimtes open en beschikbaar stellen voor gasten om verspreiding van gasten door het hotel te stimuleren (huisbar, eetzaal, benedenbar, winter-buitenterras)

- De benedenbar zal het gehele seizoen NIET beschikbaar zijn als `feestbar`. Wel als zitruimte, ruimte om film te kijken of om spelletjes te doen.

- De verschillende ruimtes zullen zoveel mogelijk geventileerd worden.

- Er is een desinfectie-handspraypaal aanwezig die naar believen kan worden gebruikt.

- Er zullen dagelijkse hygienerondes gemaakt worden in het pension, waarbij deurklinken, trapleuningen enz. grondig gereinigd worden.

- Van gasten wordt gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van het toilet op de eigen kamer. De gezamenlijke toiletten bij de benedenbar bij voorkeur niet gebruiken.

- Teamleden van Pension Busker worden wekelijks getest op Covid-19

Ontbijt en Diner:

- handen ontsmetten voor het aan tafel gaan, bij de desinfectiepaal.

- Een vaste tafelindeling voor de gehele periode van het verblijf, waarbij zowel bij ontbijt als diner aan dezelfde tafel wordt gegeten.

- Medewerkers van pension Busker dragen een gezichtsvisier.

- Na gebruik worden de tafels met desinfectiemiddel afgenomen.

Ontbijt:

- Gespreidde tijden voor aanvang van het ontbijt, deze worden door pension Busker bepaald. Hierdoor wordt gestreefd naar zo weinig mogelijk drukte bij het buffet.

- Volwassenen lopen langs het buffet (met mondmasker voor), kinderen blijven aan tafel zitten.

- Drankjes worden aan tafel geserveerd door teamleden van pension Busker.

Diner:

- Diner in twee groepen; vroege en late groep. De indeling wordt door pension Busker gemaakt.

- Voor en na het diner wordt gevraagd om zoveel mogelijk te verspreiden over de daarvoor beschikbare ruimtes. We hopen en gaan er vanuit dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

 

MAATREGELEN Bergbahnen Oostenrijk:

- De Bergbahnen behoren in Oostenrijk tot het openbaar vervoer. Dit betekent dat in álle gondels en stoeltjesliften mond/neusbedekking gedragen moeten worden. Hierdoor is het mogelijk het normale aantal gasten in de gondels en liften te vervoeren. Buffs en sjawls gelden ook als mondkapje zolang deze de mond én neus bedekken.

- In wachtrijen dient 1 meter afstand ten opzichte van niet-familieleden in acht te worden genomen

- Het dragen van een mondkapje geldt verder in alle gesloten ruimtes van de bergbahnen zoals b.v. toiletten, skidepots, maar ook in de wachtrijen bij de kassa´s en de in- en uitgangen.

- Alle gondels worden regelmatig gedesinfecteerd door middel van koude verneveling. Alle gondels hebben raampjes die open blijven voor een constante ventilatie.

MAATREGELEN Après Ski en Restaurants:

- Consumptie van eten en drinken is alleen toegestaan op een daarvoor bestemde zitplaats, dit geldt zowel binnen als buiten.

AANBEVELINGEN voor Skischolen:

- Maximale groepsgrootte van 10 personen tijdens skilessen

- Geen veranderingen (samenvoegen, doorschuiven) tussen lesgroepen

 

Annulering & Covid 19:

Tot 3 maanden voor vertrek kunnen gasten kostenloos annuleren. Vanaf dat moment treden het Oostenrijkse Hotelregelement Annulering in werking. 

Volgens de AGBH 2006 (Algemeine Geschäftsbedingungen für die Hotelerie 2006)

Annulering:

Van 3 tot 1 maand voor vertrek:                           40% van de reissom genoemd in de reservering

Van 1 maand tot 1 week voor vertrek                   70% van de reissom genoemd in de reservering

In de laatste week                                                 90% van de reissom genoemd in de reservering

Bij negatief reisadvies vanuit de overheden van Nederland, Duitsland (wat betreft het reizen door Duitsland) en Oostenrijk mbt. Covid-19 maatregelen (dit wil meestal zeggen code oranje of rood), kan er kostenloos worden geannuleerd.

Mochten gasten in Nederland griepverschijnselen vertonen, binnen 10 dagen voorafgaand aan hun aankomst hier, dan wordt aangeraden op Covid 19 te laten testen. Mocht deze uitslag postitief zijn, en krijgen wij die toegestuurd, kan er kostenloos worden geannuleerd. Bij annulering door een andere ziekte, worden de gewone annuleringsvoorwaarden met de daarbij behorende prijzen in rekening gebracht, die hierboven staan genoemd.

Bij aankomst in pension Busker,  vult iedereen een eigen-gezondsheid-verklaring in. Ook nemen wij de lichaamstemperatuur op. Mochten  er tijdens het verblijf in pension Busker aanwijzingen zijn dat een persoon met Covid 19 is besmet, zullen de daarvoor geldende maatregelen moeten worden getroffen.